Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Brussel

Brussel, ideaal voor een weekendje weg met de kinderen

Ga eens met de kids een weekend je weg en boek een hotel in Brussel bij Accor Hotels. Brussel staat bekend om de Grote Markt en Manneken Pis. Maar er is veel en veel meer te zien en te doen, ook voor een gezin met (kleine) kinderen. Het is een plek waar veel culturen zich vermengen. Niet alleen is er een gezellig centrum dat grotendeels uit de late middeleeuwen stamt, er zijn ook enorm veel leuke winkels, gezellige bars en heerlijke restaurants. Om maar te zwijgen over de traditionele frietkots en de heerlijke wafels die overal vers worden gebakken. Heel leuk is ook het  Vossenplein, waar iedere dag een vlooienmarkt wordt gehouden.

Keizer Karel en kindermusea

De Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele stamt uit de dertiende eeuw, al  dateren delen van het bouwwerk uit de 9e eeuw. Hier moet je zeker binnenlopen. Ook het Museum van Keizer Karel is meer dan de moeite waard. Dit voormalige paleis was in de middeleeuwen een van de mooiste paleizen van Europa. Nu is het een museum met een indrukwekkende collectie van onder andere schilderijen van Breughel, Rubens  en Titiaan. Voor de kinderen kan je bijvoorbeeld naar het stripmuseum gaan op de Grote Zavel. Even verderop mag je natuurlijk Manneken Pis niet missen, een beeldje van slechts 58 centimeter hoog, die poedelnaakt in een fontein watert en ongetwijfeld op de lachspieren zal werken bij de kinderen. In het mooie Jubelpark bevindt zich het Natuurkundemuseum. Voor kinderen is vooral de zaal met enorme schaalmodelen van dinosauriërs en interactieve tentoonstellingen erg leuk.

Friet en atomen

Ook leuk is een bezoek aan het Atomium, dat gebouwd is ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958 en een sterk vergroot ijzerkristal voorstelt.  Neem een lift naar de bovenste bol (atoom) voor een prachtig uitzicht over de stad.Vergeet vooral niet een puntzak met Belgische friet te eten. Neem alleen wel de kleinste maat, die is doorgaans groter dan in Nederland onder “medium” wordt verstaan. Ook met de mayonaise doen ze vrij scheutig. De kinderen zullen niet klagen!