Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Plezier voor kinderen: een goedkope vakantie in Italië

Een zomervakantie van twee of drie weken is belangrijk voor een gezin om weer helemaal op krachten te komen. Wees niet bang dat dit erg veel hoeft te kosten. Als je gaat kamperen valt dit namelijk reuze mee. Het is heel goed mogelijk om vanaf een camping Italië te leren kennen, althans een groot deel van dit land. Ga bijvoorbeeld naar Toscane, hier vindt je voor elk wat wils. Voor de allerkleinsten is er tussen Lucca en Florence het themapark Pinocchio, een soort Efteling, maar dan met personages uithet verhaal van Pinokkio. Vlakbij Pisa ligt het pretpark Piccolo Mondo met veel kermisattracties en de hoogste glijbaan van Toscane. En op veel plaatsen in Toscane kun je fantastische ondergrondse grottencomplexen bezoeken, waarvan sommige met ondergrondse watervallen en meren. En natuurlijk mag een bezoek aan de architectuurwonderen Florence en Siena niet op het programma ontbreken.

actieve vakantie: Gardameer

Voor een gezin met jonge kinderen is het Gardameer een topbestemming. Je vindt hier veel leuke campings waar iedere denkbare activiteit wordt georganiseerd. In het meer zelf kun je zwemmen, surfen, zeilen of duiken. In Toscolano kun je de resten van een Romeinse villa bekijken. In Malcesine ligt een middeleeuws kasteel en je kunt er met een kabelbaan de berg opgaan waarvandaan je een prachtig overzicht op het meer hebt.

Adriatische kust: Venetië

Een vakantie in Italië is natuiurlijk niet compleet zonder een bezoek aan Venetië. De Venetiaanse lagune staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De stad zelf is een meesterwerk met haar eeuwenoude gebouwen en mooie grachten. Bijzonder aan Venetië is dat de stad voornamelijk bestaat uit water. Vanwege een combinatie van factoren wil de stad nog wel eens onder water lopen en zo kan je zelfs op het San Marco plein wel eens natte voeten krijgen, voornamelijk in de winter en in de vroege lente. Maar het risico op natte voeten is een trip naar deze schitterende stad meer dan waard. Voor de kinderen zijn de brede zandstranden aan de Adriatische zee heerlijk.