Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Rome

Rome wordt door mensen uit de hele wereld bezocht om haar indrukwekkende hoeveelheid bezienswaardigheden. Door de stad heen liggen schitterende monumenten uit verschillende tijden. Vooral haar Romeinse geschiedenis zal kinderen en jongeren aanspreken. Zo is een bezoek aan de onderaardse gangen van de catacomben een bijzondere ervaring voor jong en oud. Deze attractie is overigens ook een aangename afkoeling op een warme zomerdag. Dat geld overigens ook voor een lekker Italiaans ijsje!

Rome

Wordt het een hotel met familiekamers, appartement of camping?

Voor een lang weekendje Rome volstaat een hotel met familiekamers. Goed gewaardeerd in deze categorie is Chroma Pente. Op Booking.com zijn veel meer familiekamers te vinden in allerlei prijscategorieën. Tussen Pasen en juli is de kans op aangenaam weer het grootst.
Voor een weekje Rome is een appartement geschikter. Deze worden eveneens aangeboden op Booking.com. De voorjaarsvakantie is zeer geschikt voor een korte vakantie in deze wereldstad. In de herfstvakantie kan Rome nog aangenaam warm aanvoelen, maar dit is wel het natste seizoen. Tijdens de koude wintermaanden zijn veel hotelkamers en appartementen goedkoper. Er zijn dan minder toeristen. De rijen voor de bezienswaardigheden zijn ook een stuk korter.

In de zomermaanden bieden de campings rondom Rome mogelijkheden tot recreatie. Op de website van Vrij uit staan campings met zwembaden in de omgeving van Rome. Vooral Camping Flaminio Village is een interessante optie. De ligging is gunstig; 3.5 km. van het stadscentrum en op loopafstand van een station. Ook is het mogelijk om op deze camping een bungalow te boeken. In juli en augustus is Rome erg heet. Temperaturen boven de veertig graden zijn geen uitzonderingen. Wie een appartement boekt raden we aan om te selecteren op de aanwezigheid van een zwembad en airco. Adagia Roma Dehon komt dan in aanmerking. Dit hotel met appartementen ligt bij Villa Doria Pamphilj, het grootste openbare park van Rome!

De Romeinse oudheid

Een boek over de Romeinen, afgestemd op de juiste leeftijdcategorie, brengt de monumenten uit de oudheid tot leven. Een algemeen boek over de Romeinse beschaving volstaat. Het hoeft niet specifiek over Rome zelf te gaan. Het Colloseum van Rome is een zeer toegankelijke bezienswaardigheid. Iedereen kan zich voorstellen hoe mensen daar vochten en stierven. Het gebouw is redelijk goed bewaard. Nog beter behouden is het pantheon, de Romeinse tempel voor de goden. De ruïnes van het Forum Romanum en het Palatijn zijn ook erg interessant. De verzameling Romeinse oudheden in het Vaticaanse museum is het groots in zijn soort. De rijen voor het museum zijn doorgaans een verschrikking. Ook op andere plaatsen zijn indrukwekkende verzamelingen met Romeinse museumschatten te zien. Vooral het Museo Nazionale Romano en de Capitolijnse Musea zijn een must voor wie geïnteresseerd is in de Romeinse beschaving.

Rome