Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Hotels & appartementen in Parijs

Er zijn vele mogelijkheden voor gezinnen die willen overnachten in Parijs. Met betrekking tot de hotels moet opgemerkt worden dat de meeste Parijse hotelkamers te krap zijn voor extra bedden. Een familiekamer biedt uitkomst voor diegenen die het niet bezwaarlijk vinden om samen op een kamer te slapen. Novotel en Suitehotels (beide ketens maken onderdeel uit van Accor ) bieden diverse kamers aan waarin twee volwassenen en twee kinderen kunnen slapen. Beide ketens hebben zowel vestigingen in als buiten het stadscentrum van Parijs. Novotel is doorgaans duurder, maar ook luxer. De kamerinrichting is daar karakteristiek voor hotels. Dit is ideaal voor diegenen die ergens anders ontbijten, lunchen en dineren. De ruime kamers van Suitehotels zijn uitgerust met een magnetron, een klein koelkasje en een klein afwasbakje. Dit is gemakkelijk voor iedereen die ook wel eens een goedkope magnetronmaaltijd met salade in het hotel wil eten en voor wie zelf voor de lunch wil zorgen. Zonder schaamte kun je spullen kwijt in de koelkast aangezien die dient voor het gemak van de reiziger en niet slechts voor de verkoop van drank en andere spullen.

parijs

Diverse hotels bieden de mogelijkheid om twee naast elkaar gelegen hotelkamers te boeken. Deze oplossing is duur. Het boeken van een appartement is in dat geval vaak een veel logischere keuze. Bovendien zijn de meeste appartementen voorzien van een keukenblokje. Vooral Adagio en Citadines bieden een groot assortiment appartementen aan in diverse door Parijs verspreide appartementencomplexen.

Natuurlijk is het zeer verleidelijk om een appartement of hotel in het centrum van Parijs te boeken. Het is zonder meer leuk wanneer verschillende beroemde monumenten, markten, pleinen en winkelcentra op loopafstand zijn gelegen. Een centraal gelegen hotel of appartement is doorgaans wel duur. Wie voor een goede prijs kwaliteitsverhouding gaat doet er daarom verstandig aan om eens te kijken naar hotels buiten het hartje van Parijs of zelfs buiten Parijs. Kijk dan wel of er een metro of treinstation in de buurt ligt. Het is praktisch om te zoeken in de nabijheid van een buiten het centrum gelegen bezienswaardigheid of attractie naar keuze. De omgeving van het Parc Floral in het Bois de Vincennes is bijvoorbeeld interessant voor wie de grootste kermis van Parijs (van paaszondag tot eind mei) gaat bezoeken, de grootste dierentuin van Parijs of het kasteel en het bos van Vincennes. In en nabij de omgeving van Jardin d’ Acclimatation in het Bois de Boulogne zijn eveneens diverse vormen van vermaak voor gezinnen in stedelijk groen te vinden. Denk ook eens aan de omgeving van het Parc de la Vilette (binnen de ringbaan), La Défense of Versailles. Het is overigens ook mogelijk in Disneyland Parijs te overnachten. Door elke keer weer in een andere buurt een hotel te boeken kan Parijs zelfs na tientallen bezoeken opnieuw verrassen!

Links Parijs

Hotels Parijs (Familiekamers)

Appartementen Parijs

Eurodisney

 

adagio appartement parijs Adagio City Aparthotel Paris Buttes-Chaumont
Parijs Meer informatie over Parijs