Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Parijs met het gezin

Parijs is een stad waar iedereen zich kan vermaken. Een aantal van de beste restaurants zijn in deze Franse stad te vinden en er zijn ontzettend veel gebouwen te bezichtigen. Parijs staat bekend om zijn uitgaansleven en de grote modehuizen, maar ook voor het gezin is dit de perfecte plek om samen te ontdekken. In het centrum van Parijs zijn een aantal hotels te vinden, maar in de buitenwijken zitten wat rustigere hotels die perfect zijn om met kinderen in te overnachten.

Toeristisch Parijs

In Parijs zijn een aantal grote toeristische trekpleisters die prima met het hele gezin bezocht kunnen worden. De Eiffeltoren, Notre Dam en het Louvre zijn plaatsen die bijna iedereen bezoekt, wanneer ze een paar nachtjes in een van de hotels in Parijs verblijven. Ook de Parijse wijk Montmartre is een van de favorieten vanwege de vele souvenirwinkels en restaurants die er zitten. De Champs-Élysées is een van de meest geliefde bestemmingen voor het winkelende publiek. Hier zijn winkels van de grootste mode merken te vinden en kleine winkeltjes met leuke hebbedingetjes.    

Gobelins bruisende buitenwijk

Veel mensen bezoeken de bekende wijk Quartier Latin. Deze wijk is ontzettend toeristisch en zeker met kleine kinderen niet altijd even praktisch. De minder bekende wijk Gobelins is net zo bruisend, maar een stuk minder toeristisch. Hier kan er nog rustig van een heerlijk drankje op het terras genoten worden. Zelfs met een buggy kan er goed door deze wijk heen gelopen worden.

Geniet van Jazz tijdens het Saint-Germain-des-Prés

In de voorjaarsvakantie wordt er in Parijs een groot Jazz Festival georganiseerd. Het Saint-Germain-des-Prés is een festival dat zich over verschillende wijken in Parijs verspreidt. In de wijk Saint Germain des Pres staan bijvoorbeeld podia waar Jazz artiesten van over de hele wereld komen optreden.

Disneyland Parijs

Het is de grote droom van veel kinderen: naar Disneyland Parijs gaan. Vanuit het centrum van Parijs vertrekken verschillende metro’s en bussen naar dit kinderparadijs. Op deze manier is een dagje Disney goed te combineren met een culturele trip naar de Franse hoofdstad met het hele gezin.

Tio: Parijs met Kerst