Uittips met kinderen

Alles over Frankrijk

Kerstvakantie

Kerst in een vakantiepark in Nederland

Voor gezinnen die in de kerstvakantie uitjes willen maken vanuit een vakantiepark heeft de Randstad talrijke voordelen. Op een zonnige winterdag is het strand aantrekkelijk. Daarna op temperatuur komen kan o.a. in het bij de zee gelegen Sea-Live (Scheveningen) of Space-Expo (Noordwijk). De kerstsfeer is ook te vinden in de historische steden waar vaak ook kerstmarkten worden gehouden. Op een koude winterdag is het daarnaast aantrekkelijk om een dagdeel door te brengen in één van de musea die zich specifiek richten op gezinnen. Zie voor bezienswaardigheden (o.a. musea), toeristische tips en vakantieparken in de Randstad onze pagina Randstad & het Groene Hart.

De meeste vakantieparken zijn in kerstsfeer gebracht. Dat geldt zeker voor Parc Zandvoort en de Eemhof (beiden van Centerparcs). Beide vakantieparken beschikken over diverse overdekte faciliteiten (o.a. zwemparadijs).

Vakantiepark Duitsland

Een leuk adres voor de kerstvakantie in Duitsland is Landal Warsberg. Dit vakantiepark ligt niet ver van Trier. Deze stad is zeker een bezoek waard vanwege Romeinse ruïnes en vondsten (te zien in het Rheinisches Landesmuseum), het Keurvorstelijke paleis en enkele kerken. In de kerstvakantie wordt in dit park het één en ander georganiseerd.